Branding campagne Cineville ‘Goeie Films’

In samenwerking met campagnebureau KesselsKramer ontwikkelde Cineville een herpositionerings campagne. Met de slogan ‘Goeie films voor mensen die van goeie films houden’ is de route ingezet om een stap te zetten naar een breder filmpubliek, het resultaat? Een fonkelnieuwe campagnefilm en verschillende uitingen voor een social campagne.

De behoefte om Cineville bij een groter publiek te introduceren gaf ons de kans om via paid social meer doelgroepen te bereiken die voorheen nog niet met het merk geïntroduceerd zijn. Door het jaar heen zullen er in allerlei steden nieuwe theaters én een uitgebreider filmaanbod toegevoegd worden. Dus ook op die manier gaat het verhaal van Cineville zich online én offline gestaag verder uitbreiden.

Naast een (her)introductie op merkniveau hebben we de filmliefhebbers bereikt met verdiepende content. Verschillende teasers van nieuwe films hebben we in een THINK fase verspreid en daarmee aangezet tot een bezoek aan een filmtheater.

In het bekende SEE, THINK, DO- model hebben we de verschillende doelgroepen, uitingen en boodschappen weten te koppelen aan een doelgroep-segmentatie. Zo waren we in staat de customer journey van potentieel nieuwe, maar ook bestaande Cineville fans en pashouders maximaal te bedienen.

SEE fase 
Bij de lancering van de campagnefilm hebben we een brede doelgroep van filmliefhebbers weten te bereiken op de locaties met een Cineville theater. Dankzij bestaande data en verschillende targeting-criteria waren we in staat de filmfans via Facebook en Instagram te bereiken.

 

THINK fase 
Na de inzet van de campagnefilm koppelden we de verschillende filmgenres aan nieuwe films die de komende maanden in de theaters zien zullen zijn. Warmere doelgroepen én personen uit de SEE fase hebben we met de verdiepende en vermakende content weten te bereiken.

 

DO fase 
Het bereik uit de SEE en THINK fase gaf ons de perfecte kans om op het campagne-momentum de juiste personen aan te zetten om de Cineville-pas te nemen. Dit deden we door het bereik te ‘retargeten’ en een conversie-ad te vertonen met daarin de pas, de prijs, website URL én een activerende call to action.

 

Digital-out-of-home

Na een maximale hoeveelheid van online merkzichtbaarheid en activatie zal de campagne offline versterkt worden met Digital Out of Home uitingen. Rondom geselecteerde filmtheater locaties zullen we ervoor zorgen dat Cineville top-of-mind blijft door de inzet zo exact en relevant mogelijk in te kopen.

Omhoog Sleep Bekijk