Safe Plees: geen gezeik, iedereen is gelijk!

‘Safe Plees’ is een campagne van de Alliantie Gezondheid Op Maat bestaande uit AGOM,
COC Nederland, Rutgers en WOMEN Inc. In deze campagne staat gelijkheid en vooral veiligheid centraal, voor iedereen op scholen door heel Nederland. Neem bijvoorbeeld het toilet. Een wc is een plek waar iedereen welkom is en zich veilig moet voelen, ongeacht sekse, gender, afkomst, religie, sterrenbeeld of hoeveel volgers je hebt op je socials.
Wist je dat een meerderheid van de trans en non-binaire jongeren op school niet naar het toilet gaat vanwege uitsluiting en pesterijen in de mannen- of vrouwentoiletten?

De centrale doelstelling binnen deze campagne was het ontwikkelen van zichtbaarheid voor dit onderwerp en zoveel mogelijk scholieren op de hoogte brengen van dit probleem. De campagne bestond uit verschillende onderdelen, ontwikkeld door bureau Hunted Agency. Zo bevatte de campagne een videoclip gemaakt in samenwerking met zangeres en YouTuber Alice. Ook maakten zij een reeks korte video-interviews genaamd ‘Toilet Talks’ waarin scholieren in gesprek gaan over hun ervaringen met gelijkheid en veiligheid op het toilet op school.

Omhoog Sleep Bekijk