Leraren aanzetten tot het downloaden van het lespakket ‘Beeldvorming en rolpatronen’

Traditionele meningen over mannelijkheid, vrouwelijkheid en seksualiteit dragen nog té vaak bij aan grensoverschrijdend gedrag. Ook op mbo-scholen.

Door in de klas te praten over beeldvorming en rolpatronen help je je studenten hun eigen mening te vormen en die te bespreken met hun klasgenoten. Het wordt tijd dat jongeren samen gezonde sociale normen uitdragen!

De internationale organisatie Rutgers draagt het doel; Seksuele gezondheid en rechten voor iedereen. Waar ook ter wereld Voor Rutgers mochten wij de strategie, aanpak en media-inkoop voor deze actuele campagne uitvoeren.

Leraren, docenten en andere personen werkzaam in het onderwijs zijn het aanspreekpunt om dit dialoog en bewustzijn tussen studenten aan de gang te zetten. Door op LinkedIn, Facebook en Instagram te adverteren en daarbij te targeten op o.a. functietitels, interesses en andere waardevolle data hebben we deze doelgroep goed kunnen bereiken.

Een geautomatiseerde flow waarin conversie centraal stond

In de campagne werd aangezet tot het downloaden van het lespakket, binnen deze campagne was het uitbreiden van de CRM een waardevolle bijkomstigheid. Daarom hebben we de advertentie gekoppeld aan een instant lead-formulier, bij het klikken op de ad konden de ontvangers direct hun contactgegevens achterlaten. De ‘leads’ werden automatisch doorgeschoten naar de CRM, en vanuit daar kregen zij het lespakket direct in hun e-mail box. 

De conversie was zo meetbaar dat we de campagne aan de hand van CRM data en insights konden optimaliseren

We konden de campagne inzet doorlopend optimaliseren dankzij het doormeten van de hele journey; vertoning van de ad, aanvragen lespakket, openen e-mail én doorklikken naar het lespakket. Aangezien de data automatisch doorgevoerd werd tussen verschillende systemen bespaarde deze flow de klant ook veel tijd.

Omhoog Sleep Bekijk