Podcast promotie ‘Komt een mens bij de dokter’

De campagne ‘Komt een mens bij de dokter’ is een initiatief van de Alliantie Gezondheidszorg op Maat. De alliantie, bestaande uit COC Nederland, Rutgers en WOMEN Inc., maakt mensen bewust van de rol die sekse, gender en seksuele oriëntatie spelen in de spreekkamer. In de campagne ‘Komt een mens bij de dokter’ pleiten zij voor gendersensitieve gezondheidszorg.

In het kader van deze campagne, is een podcastserie gestart. In deze podcast hoor je verhalen uit de spreekkamer. Verhalen van mensen die door schaamte, onwetendheid, verkeerde aannames en hokjesdenken lang niet altijd de zorg krijgen die ze nodig hebben. Hoe kunnen we de zichtbaarheid en bekendheid van de podcastserie vergroten? Door een maximale hoeveelheid, voornamelijk (vrouwelijke en/of LHBTI) patiënten en cliënten in Nederland te bereiken en aanzetten naar de zorg te vragen die ze verdienen en nodig hebben.

Door de inzet van gerichte online media campagnes hebben we meer aandacht weten te creëren voor een brede doelgroep in heel Nederland. Tevens wisten we een grote hoeveelheid clicks naar afleveringen te ontwikkelen en zo bewustwording te ontwikkelen voor dit onderwerp een daarmee een grotere en relevante doelgroep bereiken.

Binnen deze campagnestrategie hebben we enerzijds de serie als geheel van promotie voorzien maar hebben we vooral ingezet op promotie van specifieke afleveringen met onderwerpen die tot herkenbaarheid en een grote hoeveelheid clicks zorgde naar de desbetreffende aflevering.

Omhoog Sleep Bekijk