Leadwerving voor gelijke kansen voor vrouwen in de kunstsector

WOMEN Inc. wil dat de beelden die we dagelijks tegenkomen een realistische weergave zijn van de wereld om ons heen, vrij van beperkende stereotypen. Bij een bezoek aan een museum komen we veel beelden tegen. Momenteel laten die vaak niet zien hoe de wereld er echt uitziet. Daarom richten we ons met dit project op de kunst- en cultuursector, en specifiek op de beeldende kunst. 

Dit keer heeft WOMEN Inc. de campagne ‘De Kunst Afkijken’ gelanceerd, in samenwerking met ABN AMRO. Hun bevindingen uit het rapport ‘Een nog onverteld verhaal’ tonen aan dat vrouwen momenteel niet gelijke kansen krijgen in de kunstsector. Samen met ABN AMRO en WOMEN Inc. zetten verschillende musea zich in om dit te veranderen.

Voor deze campagne heeft Portland & Benjamin een strategie en mediapan bedacht en uitgevoerd om deze campagne om te zetten in concrete en meetbare acties. Dit deden we door middel van een leadgeneratiecampagne op LinkedIn, waarmee we meer dan 200 waardevolle leads uit de kunst- en cultuursector hebben verzameld. De campagne is getarget op waardevolle profielen op basis van interesse, werkervaring en huidige werkgever, wat resulteerde in een uiterst kwalitatieve en duurzame manier van adverteren. Deze leads werden meegenomen in een e-mail flow nadat zij eerst direct de checklist en schrijfwijzer ontvingen om concreet aan de slag te gaan met gendergelijkheid binnen hun museum, bedrijf of organisatie.

Download hier de schrijfwijzer!
Omhoog Sleep Bekijk