John Mayer ‘Sob Rock’ album promotie

Na een periode van rust is singer-songwriter John Mayer terug, en hoe! Aan Portland & Benjamin om, in opdracht van Sony Music Nederland, zijn nieuwe album ‘Sob Rock’ van promotie te voorzien
De belangrijkste doelstelling binnen deze campagne was ervoor zorgen dat het album op nummer 1 in de album charts binnenkomt. John Mayer wist zijn album een ‘roadtrip’ sentiment te geven en het ‘onderweg’ zijn ook muzikaal uit te drukken, de muzikale context van John Mayer was voor Portland & Benjamin het vertrekpunt om de awareness campagne hier doordacht mee uit te voeren.

Met nummers als ‘Last Train Home’ en uitingen met ‘Make every drive a road trip’ hebben we een campagne ontwikkeld die zowel online als offline maximaal impact binnen de fanbase van John Mayer wist te genereren. Outdoor zichtbaarheid op de meest relevante plekken en verkeersknooppunten wisten we met een Digital Out of Home campagne zo efficiënt mogelijk in te kopen.

Samen met Sony Music Nederland hebben we de online promo strategie afgestemd en is Portland & Benjamin voorzien van de nodige data en insights. Data vanuit Shazam liet op geografisch vlak zien waar we voor John Mayer ‘sweet spots’ in Nederland zowel online als offline konden bereiken. De Digital Out Of Home uitingen wisten we met verschillende slogans perfect te resoneren bij de buitenlocaties zoals trein -en metrostation en langs drukke snelwegen.

Met een looptijd van bijna drie weken en landelijke aanwezigheid met social media ads (Instagram en TikTok) en Digital Out Of Home uitingen wisten we een impactvolle awareness campagne te ontwikkelen die bij heeft gedragen aan de #1 album chart positie van ‘Sob Rock’ in Nederland.

Omhoog Sleep Bekijk