‘Doorbreek de Cyclus’ zet aan tot dialoog over de overgang

Meer dan de helft van alle Nederlanders krijgt te maken met de overgang. Toch hebben we het er maar weinig over. En zolang we er niet over praten, houden we overgangsklachten onnodig in stand. Daarom ontwikkelde WOMEN Inc. de campagne Doorbreek de Cyclus in samenwerking met campagnebureau KesselsKramer, die de uitingen verzorgde.

Belangrijk doel binnen de uitrol van de paid media-campagne was het ontwikkelen van interactie bij de doelgroep. Een dialoog opzetten waarbij personen werden uitgenodigd actief deel te nemen aan het gesprek over overgangsklachten. Al snel zagen we dat deze dialoog in grote mate werd gevoerd op Facebook en dat vooral Instagram interessant was ten aanzien van het inkopen van relatief goedkoop bereik (een lage CPM).

Bovenal bleek dat het sentiment van de dialoog erg positief was en dat er bovengemiddeld werd doorgeklikt naar de campagnewebsite. Hieruit konden we opmaken dat de doelgroep niet alleen behoefte heeft aan het delen van ervaringen, maar ook zeker actief op zoek is naar meer informatie. Deze insights worden meegenomen in de ontwikkeling van een nieuwe campagne in 2023. 

Doorbreek de Cyclus is een campagne van de Alliantie Gezondheidszorg op Maat, bestaande uit WOMEN Inc., Rutgers en COC Nederland.

Omhoog Sleep Bekijk