Deltaplan Biodiversiteitsherstel

Biodiversiteit gaat over alle plant- en diersoorten, ze leven met elkaar samen en zijn van elkaar afhankelijk. Maar zodra er te veel soorten verdwijnen of juist één soort te veel overheerst, verdwijnt die natuurlijke balans en komen alle soorten, inclusief wij mensen, in de problemen.

Uit onderzoek in opdracht van het Deltaplan Biodiversiteit is gebleken dat veel mensen biodiversiteit belangrijk vinden, maar dat bijna tweederde van Nederland niet weet waar het voor staat. Laat staan dat bekend is hoe we biodiversiteit kunnen beschermen en herstellen.

Ruim 3 miljoen Nederlanders hebben we in een funnel-matige aanpak weten te bereiken, informeren én activeren door hen periodiek te voorzien van campagne video’s en informerende content zoals tips hoe iedereen zijn of haar steentje bij kan dragen.

Om de term ‘biodiversiteit’ en de boodschap ‘Maak Grijs Groener’ te laden hebben we in de eerste fase een korte geanimeerde video bij een grote groep personen over Instagram, Facebook en YouTube verspreid. In deze fase, verdeeld over twee flights, is er naast online ook een televisiecommercial ingezet.

In deze fase hebben we geoptimaliseerd op kijkgedrag en belangrijke bereiks-KPI’s als CPM en uCPM. Daarvoor zijn zowel een 6 sec. variant en 10 sec. variant ingezet, hierdoor hebben wij veel bruikbare data verzameld om personen verder in de campagne mee te nemen (de funnel).

Omhoog Sleep Bekijk