Collectieve actie vanwege ziekmakende borstimplantaten van Allergan

Allergan is de producent van Biocell borstimplantaten, deze implantaten zijn sinds 2018 in Europa verboden omdat ze een zeldzame vorm van lymfeklierkanker kunnen veroorzaken. In Nederland hebben tienduizenden vrouwen Biocell borstimplantaten gekregen. Stichting SVS / Meldpunt Klachten Siliconen spannen zich in om een collectieve rechtszaak tegen de Amerikaanse farmaceut te starten.

Bureau Clara Wichmann vertegenwoordigt dit initiatief op juridisch vlak en wil via social advertising een campagne inzetten, met als doel; zoveel mogelijk gedupeerden aan te laten sluiten om de claim nog meer draagkracht te geven.

Doelstelling

Het benaderen van zowel directe getroffenen maar ook familie en persoonlijk netwerk van deze personen stond centraal in het targeten van de de doelgroep. Het primaire doel van de campagne is om zoveel mogelijk relevante personen te bereiken en hen aan te zetten om zich bij de collectieve actie aan te sluiten.

 

Oplossing

In nauwe samenwerking met communicatiebureau Firma Twist, verantwoordelijk voor de campagnestrategie, hebben we een social advertising campagne uitgevoerd om zoveel mogelijk gedupeerden bij de collectieve claim aan te sluiten. Hiervoor heeft Portland & Benjamin de klant voorzien van een mediaplan, de media inkoop én uitvoer, optimalisatie en rapportage. Door een combinatie van meetbaarheid en verschillende advertenties wisten we zowel directe als indirect de juiste doelgroep te bereiken en konden we gedurende de campagne uitvoer optimaliseren op de best presterende advertenties. Daarmee hebben wij een campagne uitgevoerd die volledig gestuurd is op meetbaarheid en conversie.

Omhoog Sleep Bekijk